Insamling för systrar på flykt

2015-10-02 | FemPers padlock

KULTUR

30 singer-songwriters spelar femte till tionde oktober på olika platser runt om i Sverige i en musikfestival som arrangeras av alla studieförbund i Sverige. Musikfestivalen kallas världens största och deltagare från Nätverket Female Singer-Songwriters, bland dem Susanne Fellbrink, Emeli Jeremias och Lovisa Hellsten, skänker allt sitt gage till Kvinna till kvinna under parollen ”För våra systrar på flykt”.

Kvinna till Kvinna kommer också att informera om sitt arbete på en del av spelplatserna.

– Vi är väldigt glada för det här initiativet. Tänk så mycket kraft och vilja det finns att hjälpa oss i vårt arbete med att stödja kvinnor på flykt, säger Lena Ag, generalsekreterare för Kvinna till kvinna i ett pressmeddelande.

12 av de 60 miljoner människor som är på flykt i världen just nu flyr från strider i Syrien. Kvinnorna flyr ofta ensamma, då deras män har dött i kriget, blivit fängslade eller redan flytt till Europa för att söka asyl till familjen. Kvinnor saknar skydd och pengar och står ensamma kvar att försörja sin familj, och löper också stor risk att utsättas för sexuella övergrepp och våld. Kvinna till kvinna finns på plats för att stödja och hjälpa flickor och kvinnor som efter flykten ofta blir kvar i grannländerna.

Tina Wilhelmsson är en av artisterna i nätverket som vill bidra till det arbetet:

– Precis som många andra är jag förtvivlad över situationen för människor på flykt och det kändes viktigt för mig att fokusera just på kvinnorna som är extra utsatta. Jag hoppas att vi får ihop mycket pengar under den här veckan.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: