Jämställdhetsdagar i Malmö 2016

2015-06-24 | FemPers padlock

EKONOMI

I dag lanseras Jämställdhetsdagarna – ”en årlig, professionell konferens om jämställdhet och jämställdhetsintegrering” arrangerad av Sveriges kvinnolobby och PR-byrån MCI Scandinavia. Konferensen kommer att äga rum på Malmö Live i Malmö den 27-28 januari.

Jämställdhetsdagarna syftar till att presentera det senaste och mest relevanta inom jämställdhetsintegrering. Programmet innehåller omvärldsbevakning med allt från FN:s arbete med de nya utvecklingsmålen till uppdatering av pågående utredningar och propositioner, och är en spinoff på förra årets stora satsning Nordiskt Forum.

Företagens CSR-arbete och offentliga upphandlingar är ytterligare teman som kommer att diskuteras. Konkreta resultat och goda exempel från genomförda satsningar i kommuner, landsting, regioner, myndigheter kommer att presenteras. Nya frågor och dilemman som ännu inte har färdiga svar undersöks, även arbetsmarknadens parters roller i jämställdhetsintegrering kommer att lyftas. Grundläggande utbildningar i Gender Budgeting och komma- igång-seminarier kommer att varvas med djuplodade analyser om framtidens jämställdhetsintegrering.

– Målet för jämställdhetspolitiken är att kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv. Runt om i landet finns människor som arbetar för att målet ska uppfyllas. Nu välkomnar vi dem till Jämställdhetsdagarna, till föreläsningar, workshops och samtal om hur vi tillsammans kan lyckas, skriver Clara Berglund, ordförande, Sveriges Kvinnolobby i ett pressmeddelande.

– Jämställdhetsdagarna möjliggör förverkligandet av regeringens vision om vara en feministisk regeringen då Jämställdhetsdagarna faciliterar kunskap och metoder kring jämställdhetsintegrering, skriver Malpuri Groth, koordinator för Jämställdhetsdagarna.

Konferensen riktar sig till ledning och professionella på olika nivåer med ansvar för jämställdhet i sina verksamheter – chefer och förtroendevalda, verksamhetsfolk, kvalitetsutvecklare, controllers och sakkunniga, jämställdhetsstrateger och verksamhetsutvecklare, ägare och styrelseledamöter.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: