Elvis på svenska med fröken Elvis lanserades 9 april.

Att omvandla en ikon

2015-04-24 | Eva Nikell padlock

KULTUR

Titta efter föreställningen ”Elvis på svenska med fröken Elvis” i vår. Det är något så unikt som en feministisk 50-talsskojande föreställning med av Camilla Fritzén, Lisa Bodelius, Maria Olsson, Sanna Andersson och Josefin Berge. Man hör Elvis texter tydligare när de sjungs på ens eget språk, skriver Eva Nikell.

Kan Elvis musik någonsin bli något annat än Elvis? Utan att bli ointressant? För den som tvivlar är det bara att lyssna på Elvis på svenska med Fröken Elvis. Skivan kommer i dagarna, föreställningen hade premiär på Klara Soppteater i Stockholm 9 april.

Skynda, skynda om ni ser en annons för fler föreställningar, i Stockholm eller annorstädes, de nu planerade är redan slutsålda, och det av goda skäl. Elvis på svenska med Fröken Elvis är nämligen något så unikt som en feministisk 50-talsskojande föreställning med fem drivna musiker.

Gruppen leker med innehållet på ett finurligt sätt. Elvis sjöng in många fantastiska låtar och texter, och det sistnämnda framgår extra tydligt när en hör innehållet på sitt eget språk. En reklambaserad 50-talskavalkad till en gammal radio, där husmoderns plikter upphöjs till rosigaste glädje, en presentation av den otrogne Elvis, en förortsflickas upplevelser av ”I betongen/In the ghetto”, en gammal Louisianasång omvandlad till Räkans Dag i Bohuslän – idéerna och uppslagen är många, alla framförda med stor bravur av Camilla Fritzén, Lisa Bodelius, Maria Olsson, Sanna Andersson och Josefin Berge.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: