Gudrun Schyman, Feministiskt initiativ.

Gudrun Schyman, Fi: Dra tillbaka budgetförslaget

2014-12-02 | Anna-Klara Bratt padlock 1

INRIKES

Att Sverigedemokraterna (SD) väljer att fälla regeringens budget beskrivs av Feministiskt initiativs talesperson Gudrun Schyman som rena utpressningen.
– I realiteten betyder det att SD kräver att Sverige ska bryta mot asylrätten, säger hon och framhåller att övriga riksdagspartier nu måste släppa blockpolitiken.

Under eftermiddagen meddelade Sverigedemokraterna att de har för avsikt att lägga sina röster på Alliansens budgetförslag, och därmed fälla den av regeringen framlagda budgetpropositionen. Alliansen meddelade något senare att de tänker att lägga fram sin egen budget.

Feministiskt initiativs talesperson Gudrun Schyman uppmanar nu regeringen att dra tillbaka sin egen budgetproposition:

– Att låta SD:s politiska krav diktera den fortsatta behandlingen av budgeten vore katastrofalt. I det här läget bör regeringen dra tillbaka propositionen och ta upp nya förhandlingar inom ramen för finansutskottets mandat. Det finns en stor mängd utgiftsområden där regeringen och Alliansens partier är helt överens. Och det finns flera områden där något av Alliansens partier är överens med regeringen.

Vad gäller SD:s agerande är Gudrun Schymans analys glasklar:

– SD:s taktik är att sätta hårt mot hårt. De vill få bort den politik och de partier som framhärdar att människor som flyr undan förföljelse, krig och förtryck ska få komma till Sverige och få sin sak prövad. I realiteten betyder det att SD kräver att Sverige ska bryta mot asylrätten.

Det är ett helt orimligt krav, menar Gudrun Schyman, och riktar en uppmaning till de övriga riksdagspartierna:

– Släpp greppet om blockpolitiken och återkom med en proposition som har stöd i riksdagen!


Hur ställer sig Feministiskt initiativ till ett eventuellt extraval?

– Först ska alla parlamentariska lösningar prövas. Går det inte blir det nyval. Vi har över 22 000 medlemmar som snabbt ställer sig på startlinjen.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer


20141202 - Mikael Gabrielsson

Upp till bevis. Eller tänker allianspartierna låta SD marschera vidare?

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: