Dock City Rollers mötte Västerås Roller Derby i Elitseriens premiärmatch.

Dock City Rollers vann Elitseriens första match

2014-10-21 | Bella Frank padlock

SPORT

Dock City Rollers vann med 373-60 mot Västerås Roller Derby i mötet i Angered, Göteborg i helgen. Matchen, eller boutet, var också premiären för den nya rollerderby-serien, Elitserien.
– Det var första gången vi möttes, och det var kul att möta ett nytt lag, säger Karin Edenholm, aka Karrcrash till Feministiskt Perspektiv.

Upp emot 250 personer såg boutet som spelades i Angereds sporthall i lördags. Att Elitserien nu startar har inneburit att större medialt intresse för sporten den senaste tiden:

– Vi har aldrig blivit intervjuade för så många tidningar som nu, säger Karin Karrcrash Edenholm som har spelat rollerderby i flera år, 2011 började hon som ”fresh meat” och 2012 började hon spela matcher.

– Det kommer också innebära att lagen får spela fler matcher, säger hon och förklarar att det också kan leda till större möjligheter att få tider för matcher i stadens hallar.

En annan effekt av ett större medialt intresse blir sannolikt att fler blir intresserade av sporten. Detta har framför allt betydelse för lagen som spelar i mindre orter:

– Jag tror att de flesta storstadsområden har många som provar på, det är ett ganska stort söktryck, men jag tror att det bidrar till att det händer saker på mindre orter, och det är kul för rollerderby poppar upp överallt i Sverige. Nu är det fler matcher överlag vilket är bra, även om det är lite stressande att få ihop allt. Och det är också bra för alla små ligor, de som spelar under Elitserien, som får fler möjligheter att spela matcher.

– Att fler får upp ögonen för rollerderby gör också att det blir mer än en underground-grej även om sporten ändå behåller sin personlighet.

Nästa match för Dock City Rollers är ett dubbelmöte i Oslo den 8 november. Då möter man dels Oslos a-lag och dels ett skotskt b-lag.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: