Rebecca Vinthagen och Lina Zavalia från Settings.

#nf2014: Visionära samtal i Feministisk Talkshow

2014-06-13 | Bella Frank padlock

INRIKES

I dag drar Feministisk talkshow igång på Nordiskt forum i Malmö, i ett samarbete mellan Settings och Feministiskt perspektiv.
– Vi vill fördjupa samtalen och visa feminismens bredd, säger Rebecca Vinthagen från Settings.

Fredagens program på Feministisk Talkshow på Nordiskt forum arrangerat av Settings i samarbete med Feministiskt Perspektiv på Strömqvistscenen på Malmömässan:

Romska kvinnors rättigheter. Medverkande: Eva Biaudet (Finland) intervjuad av Edda Manga Tid: 12-12:30.

Sexualpolitik som kräver lite men förändrar mycket. Medverkande: Sandra Dahlén intervjuad av Edda Manga. Tid: 12:30-13.

Socialt rättvis och ekologiskt hållbar utveckling. Medverkande: Karin Nansen, Projektsamordnare på Framtidsjorden intervjuad av Edda Manga. Tid: 13:30-14.

Öppna Europas gränser! Medverkande: Foujan Rouzbeh intervjuad av Edda Manga Tid: 15-15:30.

Media, feminism och våld. Medverkande: Lucia Martinez Odriozola (Spanien) grundare av den feministiska tidskriften Pícara. Intervjuad av Inti Chávez. Tid: 16:16:30.

Konkurrerande förståelser av sex, kön och våld. Medverkande: Jenny Westerstrand forskare om våld mot kvinnor vid Uppsala universitet intervjuad av Arazo Arif Tid: 16:30-17.

I två dagar kommer Feministisk Talkshow hållas på Strömqvistscenen på Nordiskt forum i Malmö med början i dag fredag vid lunchtid. Talkshowen är en fortsättning på den turné, All Set for Action, som Settings gjort runtom i landet under våren där syftet varit att samla feminister som för att utbyta normkreativa och normkritiska arbetsmetoder för att uppnå ett fördjupat arbetssätt med handfasta strategier för förändring.

– Talkshowen är i samma anda som turnén och ger en möjlighet att fördjupa diskussionen, vi jobbar med normkreativitet, med görandet, säger Rebecca Vinthagen och fortsätter:

– Vi vill att fler röster ska ha möjlighet att höras och vi kommer också att göra en publikation av intervjuerna. Det är viktigt att det här skrivs ner och blir en del av historieskrivningen.

Under fredagen kommer Feministiskt Perspektivs redaktör Edda Manga att intervjua bland annat Eva Biaudet från Finland om romska kvinnors rättigheter, Sandra Dahlén kommer att få frågor om sexualpolitik som kräver lite men förändrar mycket. Lite senare kommer Inti Chávez att intervjua Lucia Martinez Odriozola grundare av den spanska feministiska tidskriften Pícara och Arazo Arif ställer frågor till forskaren Jenny Westerstrand om våld mot kvinnor.

– Programmet på Nordiskt forum är så stort att det kan vara svårt att hitta, så vi har gjort ett urval av intressanta röster som också ska representera de tolv olika frågeområden som Nordiskt forum behandlar, och vi vill göra det tillgängligt för alla genom att hålla det på gratisdelen av forumet, säger Edda Manga.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: