Soraya Post, Feministiskt initiativ.

#euvalet: Låt oss måla Europa med kärlek

2014-05-24 | Soraya Post padlock 1

OPINION

”Min plan för EU-parlamentet är glasklar. Vi ska göra såhär: störta fascismen och bygga nytt med kärlek och rättvisa. Låt oss måla Europa rosa.” Det skriver Soraya Post, förstanamn på Feministiskt initiativs lista till EU-parlamentet, inför morgondagen.

Soraya Post är Feministiskt initiativs förstanamn i valet till EU-parlamentet.

I morgon är det val till EU-parlamentet och för första gången någonsin kan Feministiskt initiativ ta plats i parlamentet. Vi har chansen att skriva historia.

En rosa valseger kommer att skaka om Europa från grunden. Med en romsk kvinna och människorättsaktivist i första ledet kommer mänskliga rättigheter att tas på allvar – för alla som lever i och utanför Europa. Respekten för mänskligt liv och vår miljö måste gå före allt annat.

Vi kommer inte att vara ensamma. 15 miljoner romer kommer att glädjas tillsammans med oss. Vår valseger kommer sprida sig och stärka våra rosa systerpartier i Polen och Spanien. Vi kämpar för rätten till abort, för hbtq-personers rättigheter och för rätten att bjuda in till och delta i demonstrationer. Nya Feministiska initiativ kommer att skapas över hela Europa och feminister i de etablerade partierna kommer att stärkas och öka sitt inflytande.

Den rörelse vi skapar har inga nationsgränser. Vi passerar en ny milstolpe när vi tar över de maktens rum där det tidigare har varit så begränsat med erfarenhet, så lite av Europas kunskap samlad, så blint ett synfält.

Anfall är bästa försvar när fascismen växer, aborträtten hotas, romer jagas, välfärden monteras ner och krigshetsen överröstar oss som vill bygga fred. Feministiskt initiativ går därför till val på att vända färdriktningen – vi sätter mänskliga rättigheter och social rättvisa högst på dagordningen. Vi för in en ny dimension i politiken.

Feminister, romer, hbtq-aktivister, antirasister och fredsrörelsen har gått samman i Sverige. Vi har inget att förlora men ett Europaparlament att vinna. Vi kommer att visa männen i Bryssel att deras tid ensamma vid makten är över, nu våras det för jämställdhet och rättvisa.

Därför frågar jag dig, är det dags att tända den feministiska lågan i Europa? Är det dags för romer att ta plats i maktens rum? Är det dags för en klar feministisk röst mot de rasistiska krafterna? Är det dags för en röst i Bryssel som inte ger sig?

Min plan för EU-parlamentet är glasklar. Vi ska göra så här: störta fascismen och bygga nytt med kärlek och rättvisa. Låt oss måla Europa rosa.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer


20140524 - Ulf Stigson

Fantastisk plan av en fantastisk människa ♡

Som kommer uträtta fantastiskt mycket med ett tydligt mandat och hjälp av fantastiskt många fantastiska människor ♡

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: