I dag samlade Vänsterpartiet i Dagen-efter-piller för att uppmärksamma hoten mot aborträtten i EU.

V startar insamling av dagen-efterpiller till EU:s kvinnor

2014-05-17 | FemPers padlock

INRIKES

Aborträtten hotas och inskränks i land efter land i EU. I dag startade därför Vänsterpartiet en insamling av dagen efter- piller som vi ska distribuera tillsammans med kvinnoorganisationer i de berörda länderna.

- Den här allvarliga kvinnofientliga utvecklingen behöver en stark och tydlig motkraft, en progressiv kraft som går i täten för jämställdhet, modern sexualpolitik och solidarisk utvecklingspolitik, säger Malin Björk, Vänsterpartiets förstanamn på EU-listan, i ett pressmeddelande.

Enligt WHO utförs över 20 miljoner osäkra aborter årligen, de flesta i utvecklingsländer, men det är en utveckling vi nu riskerar se öka i EU. EU-parlamentet har bland annat röstat ner en viktig resolution om abort, sexualundervisning, HBTQ-personers rättigheter och preventivmedel.

- Med fler konservativa röster riskerar läget för kvinnor att förvärras ytterligare. Vår insamling är en solidaritetshandling med EU:s kvinnor, menar Rossana Dinamarca, Vänsterpartiets feministiska talesperson.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: