Feministiskt initiativs talespersoner Stina Svensson, Gudrun Schyman och Sissela Nordling Blanco.

Fi firar nio år med 7 300 nya medlemmar

2014-04-04 | FemPers padlock 1

INRIKES

I dag fyller Feministiskt initiativ nio år. Detta firas med över 7000 nya medlemmar på bara några månader och en valfond som just uppnått målet om en miljon kronor för valsedlar och valkampanj.

I dag fyller Feministiskt initiativ nio år och firar detta med att konstatera att de nu har 8 800 medlemmar. Antalet medlemsgrupper närmar sig 30 runt om i landet. Intresset för de feministiska frågorna syns även i sociala medier där Feministiskt initiativ har över 36 000 vänner på Facebook, 5 000 följare på instagram och 17 000 följare på twitter.

I slutet av oktober 2013 startade partiet sin medlemsvärvningskampanj, medlemsantalet var då 1 500 och antalet medlemsgrupper 11 stycken.

Målet för insamlingen till Feministiskt initiativs valfond var först 500 000 kronor vilket nåddes i januari, då sattes målet om 1 miljon upp. I dag uppfylldes det målet.

Gudrun Schyman menar att det feministiska genombrottet är här och kommer att manifestera sig i se kommande valen:

– Feminister går från att vara lobbyister till att bli partister och tar plats i maktens rum. I en tid när fascism och rasism växer, med försvagning av mänskliga rättigheter och inskränkning av demokratin på dagordningen är det mer än någonsin nödvändigt med en politisk kraft som vill stärka mänskliga rättigheter och utvidga demokratin. Ut med rasisterna och in med feministerna ska bli verklighet - NU!

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer


20140404 - Rathje Vierth

GrattÏÏÏÏÏÏÏs !!!!!!

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: