#NF2014: Phumzile Mlambo-Ngcuka gästar Sverige

2014-03-24 | FemPers padlock

INRIKES

Chefen för UN Women, Phumzile Mlambo-Ngcuka kommer till Nordiskt Forum Malmö.

- Det är med stor glädje vi kan meddela att UN Womens chef Phumzile Mlambo-Ngcuka kommer att medverka vid Nordiskt Forum Malmö 2014 – New Action on Women’s Rights, säger konferensgeneral Caroline Matsson i ett pressmeddelande.

Mlambo-Ngcuka tog över ledarskapet för FN:s kvinnoorgan UN Women 2013. Hon har bred politisk erfarenhet, som bland annat Sydafrikas första kvinnliga vicepresident mellan 2005-2008.

UN Women är FN:s organisation för jämställdhetsfrågor, och bildades i juli 2010. Organisationen arbetar brett för kvinnors mänskliga rättigheter och jämställdhet, bland annat med fokus på politiskt deltagande och ledarskap, ekonomisk utveckling och bekämpandet av våld mot kvinnor. Mlambo-Ngcuka är fast besluten att arbeta tillsammans med kvinnor från gräsrotsnivå till toppolitiker för att tjäna världens 3,6 miljarder kvinnor och flickor. Ett av stegen för att jämställdheten ska bli verklighet tar den nordiska kvinnorörelsen tillsammans med Phumzile Mlambo-Ngcuka i Malmö under Nordiskt Forum den 12-16 juni. Phumzile Mlambo-Ngcuka uppmanar till ett brett deltagande vid forumet:

- Kvinnor kommer att förändra vår värld under 2000-talet. Höj din röst i Malmö 2014 för kvinnors rättigheter och jämställdhet, säger Phumzile Mlambo-Ngcuka till Nordiskt Forum.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: