IFK Göteborgs initiativ mot homofobi möttes av hat

2014-03-07 | FemPers padlock

SPORT

När IFK Göteborg tidigare i veckan presenterade en föreläsning mot homofobi möttes inlägget av ett stort antal hatiska och homofobiska kommentarer. Kommentarerna var av sådan art att klubben till slut bestämde sig för att ta bort inlägget. Dock kommenterar klubben att det inte innebär att inställningen inte ändrats. Kursen att motarbeta homofobi står kvar.

Inlägget handlade om en föreläsning som ska hållas nu på söndag och där kommer bland annat föreningen Fotbolssupportrar mot homofobi presentera sin verksamhet. Fotbollssupportrar mot homofobi bildades i höstas av supportrar från olika svenska klubblag och en av undertecknarna var Mathias Schwarz ordförande i IFK Göteborgs supporterklubb Änglarna som ska tala på söndag. Dessutom kommer Mats-Ola Borglund berätta om livet som homosexuell i fotbollsverige.

IFK Göteborgs initiativ mot homofobi har backats upp på Glenn Hyséns blogg Bara ben. Där vänder sig Jakob Hysén Hedberg mot många av kommentarerna som anser att klubben inte ska syssla med politik. ”Nu är det så att ett ställningstagande mot homofobi inte kan ses som politiskt i Sverige 2014. Det råder en bred konsensus om allas rätt att älska vem hen vill. Läser du föreningens stadgar kommer du heller inte längre än första stycket innan psykiska, sociala och kulturella värden nämns. Det vill säga; det är IFK Göteborgs uppgift att få alla att känna sig hemma på läktaren och omkring föreningen.”, skriver han på bloggen.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: