Sveriges Kvinnolobby vann årets feministpris

2014-03-07 | Mårten Färlin padlock

INRIKES

Läs mer

Här kan du läsa hela motiveringen

Sveriges Kvinnolobby vann årets feministpris, som för elfte året i rad utdelades av Ung vänster. Detta skriver Ung vänster i ett pressmeddelande. Utnämningen motiverades bland annat med Sveriges Kvinnolobbys arbete med kampanjen Reklamera, som ämnat agera mot sexistisk reklam, samt Nordiskt forum där de är en av arrangörerna. Stefan Lindborg, förbundsordförande för Ung Vänster uttalar sig i pressmeddelandet:

- Det känns jätteroligt att ge årets feministpris till en så värdig vinnare som Sveriges Kvinnolobby. I Sverige behövs en genomgripande feministisk offensiv och en bred feministisk rörelse. Kvinnolobbyn och dess medlemsorganisationer gör ett oerhört viktigt arbete för att det ska bli verklighet, inte minst som arrangör till Nordiskt forum i sommar, säger Stefan Lindborg.

Gertrud Åström, ordförande för Sveriges Kvinnolobby:

- Vi är förstås glada att vårt arbete uppmärksammas. Vi gör det vi kan för att att förbättra kvinnors livsvillkor i Sverige och i världen. Vi försöker att vara både utredande och aktivistiska och arbetar med allt från budgetanalyser till att uppmärksamma sexistisk reklam, säger Åström i pressmeddelandet.

Priset delas ut i samband med Den internationella kvinnodagen den 8:e mars, klockan 10.00 på Café String i Stockholm.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: