Ny gruppvåldtäkt skakar Indien

2014-01-10 | Sholeh Irani padlock

UTRIKES

Ännu en gruppvåldtäkt på en minderårig i Kolkata/Indien har orsakat protester. Diskussioner kring problematiken och unga kvinnors otrygghet i samhället, polisen och myndigheternas flathet, dominerar indiska medier.

En 12 år gammal flicka som utsattes för upprepande våldtäkter, dog i förra veckan på sjukhuset på grund av brännskador. De första rapporterna från sjukhuset förklarade de allvarliga brännskadorna vara resultatet av självskadebeteende hos flickan. Detta trots att både offret och hennes far rapporterade att skadorna orsakades av förövarna. Polisrapporter, som efter allmänhetens och politikers kritik avvisade att dödsorsaken skulle ha varit självmord, tyder på att flickan dessutom var havande.

I oktober 2013 våldtogs flickan av sex män i småstaden Madhyamgram i norra Indien. Dagen händelsen rapporterades, kidnappades och våldtogs flickan igen på väg hem från polisstationen. Senare i december skrevs i medier att flickan satte eld på sig själv i sitt eget hem. Då trodde alla att detta var ett självmordförsök på grund av all skam som flickan kände. Sedan rapporterades i media att flickan hade berättat på sjukhuset att två män från våldtäktsgänget satte eld på henne. Detta bekräftades även av hennes far som sade att hans familj blev hotade av gängledaren för att de skulle dra tillbaka polisanmälan. Polisen har fått mycket kritik för det bristfälliga sättet att behandla fallet. Flera demonstrationer och sammandrabbning med polisen har rapporterats.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: