Jämställdhetsministern öppnar för lagstiftning

2013-11-27 | FemPers padlock

EKONOMI

I veckan meddelade jämställdhetsminister Maria Arnholm i sitt nyhetsbrev att hon, trots att hon motsätter sig lagstiftning i kvoteringsfrågan, kommer att överväga detta om det inte har blivit mer jämställt i styrelserna framåt våren.

Arnholm lyfter i sitt nyhetsbrev närlingslivsprojektet #battleofthenubmers – där 10 kvinnor på 10 företag har arbetat som interna konsulter på sina respektive bolag vilket presenterades på en avslutningsfest i förra veckan – som ett bättre alternativ än lagstiftning.

I nyhetsbrevet uppmärksammar också jämställdhetsministern den senaste tidens ifrågasatta sexualbrottsdomar – och hur de vittnat om en kvinnosyn baserad på okunskap:

”När domen kom gällande tonårsflickan som ovetandes filmades när hon och hennes kille hade sex, menade Göta hovrätt att det inte går att bortse från att det med tiden blivit alltmer socialt accepterat att vara mycket öppen och utåtriktad avseende sina sexuella vanor. Ett annat uppmärksammat fall är det där sex tonårspojkar frias från anklagelserna om att ha våldtagit en 15-åring flicka.
Jag har inte tillräckligt med kunskap om målen för att kunna uttala mig om deras juridiska riktighet. Men däremot kan jag från ett politiskt perspektiv känna att samhället på ett tydligare sätt måste stå upp för de flickor och kvinnor som utsätts. De lagar som ett samhälle har är också ett uttryck för den moral som man vill upprätthålla och ett nej ska alltid betyda nej.”

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: