Eskilstuna kommun prisas för jämställdhetsarbete

2013-11-27 | padlock

EKONOMI

Jämställ.nu ger sitt pris för bästa jämställdhetsarbete 2013 till Eskilstuna kommuns kultur- och fritidsförvaltning. Utdelningen skedde vid arbetslivskonferensen Working Life igår och det är fjärde gången som portalen Jämställ.nu delar ut priset.

– Det känns enormt hedrande och roligt att få priset. Nu har vi fått en bekräftelse på att vi är på rätt väg, säger Lena Klintberg, utvecklare på kultur- och fritidsförvaltningen i Eskilstuna kommun.

Det framgår av ett pressmeddelande från portalen Jämställ.nu, som också konstaterar att kommunens bidrag till tävlingen visar hur de förändrat sina arbetssätt. Bland annat har de bestämt att stadsmuseets utställningar ska belysa flickors/kvinnors och pojkars/mäns historia i lika hög grad samt ökat antalet flickor på fritidsgårdarna.

Vinnaren utses av portalens styrgrupp och priset består av ett resestipendium på 10 000 kronor.

Motivering: Eskilstuna kommuns kultur- och fritidsförvaltning har tagit ett heltäckande grepp om sin utåtriktade verksamhet och arbetar aktivt för att identifiera jämställdhetsproblem och för att vidta lämpliga åtgärder för att lösa problemen. Det har gett resultat! Numera kan förvaltningen säkerställa en jämställd verksamhet, som möjliggör för flickor/kvinnor och pojkar/män att delta på lika villkor.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: