Klara Lidén får pris i dag.

Stort pris till feministisk konstnär

2013-11-07 | FemPers padlock

KULTUR

Moderna Museets Vänner har sedan 1950 delat ut ett av Sveriges största konstpriser. Skulpturpriset går i år till Klara Lidén, med en fantastisk motivering. Den tidigare pristagaren Ulf Rollof sammanfattar hur juryn ser på Lidén konstnärskap:

"Klara Lidéns värld är så osminkad och naken att ett uppriktigt möte äntligen är möjligt. Att få besöka denna värld ger mig hopp, vilket inte är enkelt. Lidén erbjuder oss, som fortfarande tror på konsten, en väg ut ur det kompakta mörker som omger de som inte tror på något eller vågar lita på någon."

Moderna Museet arrangerar en öppen bar i samband med prisutdelningen fredagen den 8 november där alla som vill fira den feministiska intressanta och relevanta konstnären Klara Lidén!

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: