Mikael Gustafsson (V), EU-parlamentariker.

Mikael Gustavsson i topp på vänsterpartiets EU-lista

2013-11-03 | FemPers padlock 1

INRIKES

Vänsterpartiets valberedning föreslår Mikael Gustafsson som förstanamn på listan till EU-parlamentsvalet. Tvåa är LiseLotte Olsson och trea Linda Snecker. Målet är att få flera EU-parlamentariker i valet 2014.

- Mikael Gustafsson är en kompetent och driven politiker. Han har gjort ett mycket bra arbete som EU-parlamentariker och som ordförande i parlamentets jämställdhetsutskott. Han är en av våra mest framträdande feminister, säger Elise Norberg Pilhem, sammankallande i valberedningen i en kommentar på vänsterpartiets hemsida.

- Jag är väldigt glad och hedrad över utnämningen och ser fram emot att bidra till en valframgång 2014. Vänsterpartiet är den tydligaste EU-kritiska rösten i svensk politik och den starkaste förkämpen för tolerans och jämställdhet, säger Mikael Gustafsson.

Listan till EU-parlamentsvalet fastställs vid Vänsterpartiets kongress den 10-12 januari 2014.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer


20131103 - Johan Palme

Vit medelålders man i ledande position i Vänsterpartiet-chock!

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: