Prisas för sitt arbete mot mediers könsstereotyper

2013-09-20 | FemPers padlock

UTRIKES

Den argentinska journalisten Silvina Molina fick i veckan ett erkännande för sitt arbete sedan över 20 år för att inkludera ett genusperspektiv i journalistiken och skildra människor utan sexistiska stereotyper. Priset Lola Mora delades ut för trettonde gången av ministeriet för social utveckling i Buenos Aires och riktar sig till journalister, program och annonser som främjar jämställdhet.

Molina är en av grundarna av Red PAR, ett journalistnätverk som aktivt verkar för en icke-sexistisk kommunikation. Hon har en examen i mänskliga rättigheter, är medlem i det internationella nätverket för journalister med ett genusperspektiv, RIPVG, och prisas nu för sitt arbete på nyhetsbyrån Télam för inkludering och för att förändra machokulturen.

Silvina Molina är också författare till flera manualer för att inkludera genusperspektivet i såväl redaktionella riktlinjer som i praktiken, samt manualer för bevakningen av mäns våld mot kvinnor i ett land där det enligt civilsamhällets organisationer dödas minst en kvinna var 35:e timme på grund av det genusbaserade våldet.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: