Ny radioserie: Hatar män kvinnor?

2013-09-20 | FemPers padlock

KULTUR

Serien Hatar Män kvinnor? sänds i sex delar med start måndag 9 oktober i Tendens kl. 11.03.

I Mia Blomgrens nya serie i Tendens ställer hon frågan om män hatar kvinnor – till både kvinnor och män. Serie tar sig an det som kallas kvinnohat. Del ett av sex startar måndag 9 oktober kl. 11.03 i P1.

– Ja, ibland kan man ju undra, svarar Lena när Mia Blomgren frågar om män hatar kvinnor? För vad var annars det psykiska och fysiska våld som jag fick utstå under många år ett uttryck för?

Annette tror å sin sida inte att hon blev misshandlad och förödmjukad av sin kille för att han hatade henne som kvinna. Men däremot tycker hon att påhoppen på offentliga kvinnor på nätet är ett solklart fall av kvinnohat.

I sex Tendens-program håller sig Mia Blomgren hela tiden nära några av de skyddade boenden för misshandlade kvinnor som finns i Sverige. Där frågar hon både män och kvinnor vad de lägger in i begreppet kvinnohat och om män hatar kvinnor?

– Jag tror i stället att män älskar kvinnor, säger Martin, som är i full färd med att tatuera Peter, som har två nakna kvinnor tatuerade på kroppen och som tycker män som skickar anonyma hatbrev till offentliga kvinnor är idioter.

Kent är fritidspolitiker med en tatuerad treudd på halsen och menar att han definitivt inte hatar kvinnor. Men när han fått vrida och vända på frågan en stund frågar han sig slutligen om det kanske är så att han faktiskt har varit en kvinnohatare?

Mia Blomgren är reporter på Samhällsredaktionen sedan 1993. Hon arbetar främst på Tendens och P1 Dokumentär. Blomgren har varit nominerad flera gånger till Ikaros-priset och för Stora Radiopriset som hon fick 2003. Förra året vann hennes dokumentär Madonnan och Skökan priset som bästa radiodokumentär på Tempo Dokumentärfestival.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: