Tunisiska Amina flydde familjen

2013-04-17 | Sholeh Irani padlock

UTRIKES

Amina Tyler 19 år som tidigare publicerade nakna bilder av sin överkropp i protest, har i ett Skype-samtal med Femen berättat att nu hon har flytt sin familj och befinner sig i säkerhet hos vänner.

I Skype-videon berättar Amina Tyler om hur hon utsattes för misshandel, oskuldstest av äldre kvinnor i familjen och bekräftar att hon hölls hemma hos släktingar, senast hos sin farmor, mot sin egen vilja. Hon sade att familjemedlemmar drogade henne med starka mediciner för att sova och tvingade henne att läsa koranen.

Tyler försäkrade Femen-intervjuaren på Skype att hon var tvungen att kritisera Femen i sin intervju med franska Canal Plus.

Bouchra Belhaj Hamida, en välkänd människorättsadvokat och feminist i Tunisien, som har företrätt Amina Tyler och anklagats av Femen för att ha vägrat samarbeta med Femen och inte gett information om sin klient, sade till medier att Tyler nu är i säkerhet. Hon vägrade berätta exakt var. Enligt Hamida förbereder sig Amina Tyler för att skaffa nödvändig dokumentation för att lämna Tunisien för Frankrike.

Amina sade dock i Skype samtalet med Femen att hon har bestämt sig för att göra en sista topless-protest i Tunisien innan hon ger sig i väg.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: