Maria Fälth vill se KD:s kvinnor kandidera i EU-valet

2013-02-21 | FemPers padlock

INRIKES

Med anledning av att medier uppmärksammat "nomineringsprocessen inför nästa års val till EU-parlamentet" har Kristdemokratiska kvinnoförbundets ordförande Maria Fälth uttalat sig om behovet av jämställd maktfördelning inom politiken och i EU. Nomineringen av Lars Adaktusson som KD-kandidat i EU-valet har fått stort utrymme i medierna. Nu poängterar Maria Fälth att kvinnoförbundet inför EU-parlamentsvalet kommer att nominera "flera erfarna och kompetenta KD-kvinnor till partiets valsedel".

Hon konstaterar att 69 procent av EU-parlamentarikerna är män och 31 procent kvinnor. Maria Fälth betonar att en jämställd maktfördelning inom politiken är grundläggande för en demokrati och ett jämställt, hållbart samhälle och därför behövs fler kvinnor.

– Sambandet mellan respekt för kvinnors mänskliga rättigheter och andelen kvinnor i maktposition är en etablerad sanning. Därför uppmanar vi Kristdemokraternas medlemmar att rösta in en kristdemokratisk kvinna till EU-parlamentet.

– Ett överskott på män i den politiska makten uttrycker stagnation och demokratiskt underskott. EU:s politik för jämställdhet och hållbar utveckling behöver genomföras, inte gå i stå. Detta arbete kan enbart utföras när män och kvinnor delar makten lika, säger Maria Fälth.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: