Elisabeth Ohlson Wallin senaste verk i socialdemokratiska Tiden.

”Värre förlöjliga kungen än Jesus?”

2012-10-02 | Anna-Klara Bratt padlock

KULTUR

Elisabeth Ohlson Wallin är återigen i hetluften efter att hennes senaste konstverk presenterades i socialdemokratiska Tiden i veckan. Bilden föreställer en naken Camilla Henemark omgiven av kungen och hans vänner och drottningen som försöker sopa ett hakkors under mattan. Vi ställde tre frågor.

Hur fick du inspiration till det här verket?

– Det är en lång process. Jag har ju fotograferat både drottningen och kungen och sett den makten på nära håll. Det väcker ju många känslor, extra känslig är jag mot maktmissbruk. Som lesbisk har jag alltid undrat varför så många bögar älskar kungligheter.


Vad tror du att det kommer att väcka för reaktioner?

– Fotografiet är ett mycket omedelbart medium och betraktaren får känslor på en gång. Det är spännande. Jag vill synliggöra i bild hur vissa maktstrukturer ser ut. Helt enkelt det som ord kanske inte kan förklara. Men jag har fått många hatiska mail som jag inte fått sedan jag fotograferade Jesus, kanske är det värre att "förlöjliga" kungen än Jesus, vem vet?


Vad gör du just nu?

– Jag ska göra minst tio stycken satirbilder och samtidigt håller jag på med en utställning om Sverige.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: