"Genom att delta kan vi"

2012-09-21 | Sholeh Irani padlock

UTRIKES

En renodlad kvinnolista kommer att finnas med i det kommande kommunala valet i Hebron/Palestina och har överraskat Västbankens väljare. Under parollen “By Participating, We Can” ställer aktiva kvinnor upp i kommunalvalet i oktober. Om kvinnolistan lyckas att samla stöd och vinner de oberoende reserverade platserna i Hebron, då ska ett kvinnoparti bildas, har representanter för gruppen meddelat media.

Aktivisterna inom kvinnolistan är väl medvetna om alla utmaningar men är ändå hoppfulla att kunna lyfta kvinnofrågor i samhället även om människor i slutänden inte röstar på dem.

Kandidaterna har redan satt igång sina valkampanjer och går från dörr till dörr och möter sina potentiella väljare, det vill säga kvinnorna. Ett av kvinnolistans vallöften är att öppna en sport klubb för kvinnor även om idén har tidigare avfärdats av konservativa religiösa ledare i Hebron.

I dag är sex av den palestinska regeringens 24 ministrar kvinnor. 17 utav 132 ledamöter ”Palestinian legislative council” är kvinnor.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: