En stolt och rörd Nour El Refai mottog i går RFSU-priset på Kulturhuset i Stockholm.

Nour El Refai tar priset

2012-05-25 | Ida Ali padlock

INRIKES

RFSU-priset för 2012 tilldelades skådespelaren Nour El Refai. Igår var det prisutdelning och mingel på Kulturhusets tak i Stockholm. Ida Ali var där och fick en intervju med den annars restriktiva pristagaren.

Det syntes att Nour El Refai var mycket rörd över att ha tilldelats RFSU-priset. När hon efter motiveringen tog till orda var hon återigen i sitt esse.

"Jag har aldrig tidigare blivit prisad för något i humorbranschen, men det beror på att nästan alla är i den branschen är dumma i huvudet. Men det finns ju andra priser exempelvis ett sånt här pris. Det är mycket finare att få det. Verkligen. Det känns så jävla fett. Tack så asmycket."

Feministiskt Perspektiv fick en pratstund innan prisutdelningen med Nour, som annars är restriktiv gällande medverkan i olika medier.


Jag vill börja med att gratulera dig till priset. Hur känns det just nu?

– Det känns så jävla gött. Jag får ett pris för något som är grymt att få pris för. Äh, inte fan vet jag vad folk får för tråkiga priser. Men detta är grymt just för att det stärker tjejer och kvinnors sexualitet.

Vilket budskap önskar du förmedla med dina shower? Rent konkret?

– Det är väl inte något genomtänkt som jag vill nå ut med. Jag gillar att skämta om sexualitet. Det är nog relativt ovanligt just på det sätt jag gör det och det är därför det blir så uppmärksammat. Sedan så gillar jag ju tjejer grymt mycket. Jag tycker generellt att de är bättre människor än killar. Och smartare.

Menar du allvar nu?

– Ja, jag är allvarlig nu och jag säger gärna det. Då menar jag inte på grund av något biologiskt tjafs utan snarare att vi har lärt oss att bli mer sympatiska av någon anledning. Och framför allt när det gäller sex. Då är tjejer och kvinnor mer lyhörda medan män generellt sett kör sin grej.

Får du ta emot hat på grund av dina val av teman?

– Ja, jag ska faktiskt under mitt tacktal läsa ett hatbrev som jag fått. Det är fantastiskt mycket sådant som kommer. Inte rena hot så att jag blir rädd men mycket är: Du som är så söt, kan inte du bara hålla käften och liksom lilla gumman, du är så störig, kan du inte bara sluta med TV.

Finns det några hatbrev som skrämmer dig?

– Det är jävligt jobbigt att få dem och det gör ont när folk tycker illa om en, eller missförstår. Men allt som jag gör är ju värt så mycket. Det är ju så mycket större än haten.

Utveckla?

– Det finns inget större för mig än möta massa brudar. Ibland är de 13, ja 27, ja 45 år. Det är så jävla, jävla mäktigt. Att ge dem något. Jag tycker det är så häftigt att få möta unga brudar och som sagt – kunna ge något tillbaka.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: