Nordisk kraftsamling kring kvinnors rättigheter

2012-05-11 | FemPers padlock

INRIKES

Medlemsorganisationerna i Sveriges Kvinnolobby är oroade över läget i världen och ser behov av en nordisk kvinnokonferens.

Att den feministiska rörelsen står inför stora utmaningar visade sig inte minst när världens länder tidigare i år för första gången misslyckades med att enas om kvinnors rättigheter i FN:s kvinnokommission. Det hänvisades till ”traditionella värderingar” och inom kvinnorörelsen befaras bakslag om en ny internationell kvinnokonferens som den i Peking 1995 skulle sammankallas i dagsläget.

Kvinnolobbyn anger också debatten i Sverige om det växande hatet mot kvinnor och feminister som anledning till oro.

Planeringsarbetet sker i samarbete med motsvarande paraplyorganisationer i Danmark, Finland, Norge och Island inför Nordiskt forum Malmö 2014 - New Action on Womens Rights, som ska hållas den 12-15 juni 2014.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: