Röster mot krig i Iran

Röster mot krig och sanktioner

2012-03-09 | Sholeh Irani padlock

UTRIKES

Med anledning av Internationella kvinnodagen har iranska kvinnorättsaktivister runt om i Iran och utomlands fokuserat på krigshotet och ekonomiska sanktioner som riktas mot civilsamhället. En av aktionerna anordnades i Iran den 8 mars. Iranska kvinnorättsaktivister skickar videohälsningar där de förklarar varför de motsätter sig krigshotet och de ekonomiska sanktionerna, som försvagar iranska kvinnors ställning i samhället. Videoklippen är textade på engelska.

En miljon-kampanjens hemsida inleder med att presentera projektet såhär:

”Krig händer inte på en enda dag. Vi behöver inte något krig som bombar våra städer. Krigets skugga är tillräckligt skrämmande. Även utsikterna till ett krig förändrar kvinnors liv. Varje dag i ett krigstillstånd är fylld med rädsla för att våra framgångar, som är resultatet av många år av kamp, ska dödas. För oss betyder krig inget mer än destruktivt våld mot kvinnor och barn. Det innebär mer omfattande förtryck. Det innebär att våra krav och protester trycks ner…”

Utomlands har flera uttalanden med hundratals underskrifter med fokus på krigshot och sanktioner publicerats. En ny blogg med internationella solidaritetshälsningar mot krig och kvinnoförtyck i Iran, bland annat från Judit Butler och Malalai Joya, publiceras den 9 mars för att komplettera aktionen från Iran.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: