"Vi ska kämpa in i döden"

2011-12-16 | FemPers padlock

SPORT

Läs också:

Alla visste ingen agerade

Jerry Sandusky, tidigare älskad tränare för Penn State universitetets lag i amerikansk fotboll, står nu anklagad på 52 punkter för att ha förgripit sig på tio barn. Sandusky hävdar att han är oskyldig.

Hans advokat lär hälsa " vi ska kämpa in i döden".

I tisdags hade elva vittnen kallats till en förberedande förhandling, preliminary trial, för att rätten skulle avgöra om det fanns tillräckliga bevis mot Sandusky för att kunna gå till rättegång.

Men innan det ens hann börja frånsade sig Jerry Sandusky rätten till en förberedande förhandling, därför kommer fallet att gå direkt till rättegång.

Tilltaget förvånade åklagare, media och åhörarna som samlats. Amerikanska rättsexperter menar nu att det kan tyda på att Sandusky är ute efter en uppgörelse. Men detta förnekar Jerry Sanduskys advokat, Joe Amendola, bestämt.

- Det kommer inte bli någon uppgörelse. Vi kommer att kämpa ända in i döden, sade Amendola till media efteråt, skriver The Washington Times.

Inget datum är ännu satt för rättegången, och det kan dröja upp till ett år innan den startar. Jerry Sanduskys borgen är satt till 250 000 dollar.

En underkommitté till senaten håller samtidigt på att förbereda en utfrågning, för att reda ut om kraven kring rapportering om brott mot barn bör stärkas.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: