Brittiskt varuhus slutar könssegregera

2011-12-16 | padlock 2

UTRIKES

Sedan en feministisk bloggare drivit kampanj och kallat leksaksvaruhusets uppdelning av våningarna i blått och rosa för sexistisk har könssegregerande märkningar tagits ner.

Tidigare hade den femte våningen där action-figurer och krigsleksaker såldes en blå skylt där det stod ”Pojkar” och på tredje våningen, där dockor och pyssel såldes, skylten ”Flickor”. Bloggaren Laura Nelson inledde sin kampanj i oktober med ett inlägg där hon anklagade varuhuset för att främja könsapartheid.

I en intervju med CNN får hon frågan om det inte handlar om ”politisk korrekthet som gått över styr”.

– Jag är alldeles förtjust över att människor debatterar och pratar om det här nu, för det skapar öppenhet i frågan, svarar Laura Nelson.

Hamleys är leksaksvaruhusens motsvarighet till Harrods i London.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer


20111216 - Simone Lindsten

HURRA! Hoppas att det sprider sig till andra leksaks- och även klädaffärer för barn!


20111220 - Maria Lohe

Ja det här är ju nästan (och sorgligt nog) revolutionerande med tanke på hur det ser ut i våra leksaks- och klädesaffärer i Sverige! För många många år sen, i mitten på 90-talet (!), gjorde jag och en kursare en liten studie i Uppsala om uppdelningen i leksaksaffärer. De försäljare vi intervjuade i affärerna var ofta helt oförstående och menade att det handlade om försäljning och riktlinjer "ovanifrån" och att det inte var ngt de planerade att ändra på. Svaren skilde sig inte mellan män och kvinnor som svarade.

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: