Vuxna saknar kunskap om ungas utsatthet på nätet

2011-12-02 | FemPers padlock

INRIKES

Det brister fortfarande i kunskap om prostitution och människohandel för sexuella ändamål i Sverige, liksom när det gäller verkningsfulla metoder att hjälpa de utsatta, skriver Brottsförebyggande rådet (Brå) i ett pressmeddelande.

Brå, som har haft uppdraget att följa upp och utvärdera regeringens handlingsplan om prostitution och människohandel för sexuella ändamål, konstaterar att planen varit värdefull genom att bidra till ökad uppmärksamhet kring dessa frågor. I regeringens fortsatta arbete förordar Brå att man lägger större fokus på sexhandel i vid bemärkelse samt på förebyggande insatser bland unga, och något mindre fokus på människohandel.

– Människohandel för sexuella ändamål är ett allvarligt problem men det är mycket mindre vanligt än sexhandeln generellt och ungas riskbeteende på nätet, säger Stina Holmberg, enhetschef på Brå och ansvarig för utvärderingen. Det som är särskilt viktigt är satsningen på unga som riskerar att bli sexuellt utnyttjade på nätet. Internet är en kraftfull arena och vuxna har ofta inte koll på vad ungdomarna kommer i kontakt med där.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: