Övergrepp avslöjas i amerikansk skolfotboll

2011-11-25 | Gunnel Johnson padlock

SPORT

USA skakas av den sexskandal inom skolfotboll som nu rullas upp på Penn State University i Pennsylvania. Misstankar om övergrepp rapporterades redan 1998.

Den nu 67-årige assisterande fotbollstränaren Gerald ”Jerry” Sandusky greps den 5 november anklagad för att ha förgripit sig på åtta pojkar på skolan under åren 1994-2009. The New York Times rapporterar dessutom att den pågående utredningen hittat ytterligare tio offer.


Återkommande misstankar

Redan 1998 rapporterades misstankar om övergrepp till skolans ledning och anklagelser har sedan visat sig ha återkommit löpande under åren utan att skolan reagerat. När nu skandalen är ett faktum har ett flertal ur skolans ledning sparkats. Även den 84-årige huvudtränaren sedan 46 år Joe Paterno ”Joe Pa” har avskedats för att han har tigit om saken.

Joe Paterno och fotbollslaget är starkt förknippade med skolan, vilket fick mer än 1 000 studenter att välla ut på gatorna och högljutt protestera när det tillkännagavs.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: