Tyska herrfotbollspelare bedyrar sin heterosexualitet

2011-11-04 | FemPers padlock

SPORT

Det har ryktats kring den tyska landslagsduon Philipp Lahm och Arne Friedrich att de skulle vara homosexuella. Rykten som de dementerat så ordentligt att det stött på kritik från det tyska fotbollsförbundet.

– När Lahm och Friedrich betonar det här ser det ut som de starkt motsätter sig homosexualitet, och det är självklart inte till någon hjälp, säger Tanja Walther-Ahrens på fotbollsförbundet enligt tyska tidningen Bild.

Tanja Walther-Ahrens jobbar med frågor kring sexuell läggning och diskriminering inom fotbollen. Hon menar att spelarna istället skulle kunna visa att det inte spelar någon roll vilken sexuell läggning de har.

Lahm bedyrar i sin nyutkomna självbiografi att han inte är homosexuell, och även Friedrich har nu uttalat sig om sin läggning och pratat om sin lyckliga relation med sin flickvän.

– Det skulle vara trevligt om en fotbollsstjärna kunde ställa den motsatta frågan istället: “Om det var så – vad är problemet”? Skulle det vara så svårt? Liga- och landslagsspelare inser inte att de är förebilder, säger Walther-Ahrens till Bild.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: