Protesterar mot religiösa fanatiker och deras syn på kvinnor.

Tunisien går till val

2011-10-21 | Sholeh Irani padlock

UTRIKES

Det första fria valet sedan den arabiska våren startade äger rum i Tunisien den 23 oktober. Över 11 000 kandidater från cirka 110 partier kandiderar till interimsparlamentets 217 platser. Interimsparlament ska skriva om landets lagstiftning och välja en interimsregering.

Feministerna är dock oroliga för de kvinnofientliga partiernas eventuella delseger i valet. Prognoserna tyder på att islamisterna kommer att få 25 procent av rösterna. Därmed går ett stort inflytande över landets nya författning till reaktionära krafter. Dessutom; trots lagen om varannan kvinna i vallistorna, består bara sex procent av de valbara platserna av kvinnor, skriver tidningen Guardian.

En före valet-undersökning gjord i september säger att 72 procent av tunisierna kommer att delta i valet. Men 47 procent av de som svarade sade att de inte vet vilket parti de kommer att rösta på.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: