40 kvinnor deltog i konferensen Libyan Women's Platform for Peace.

Libysk kvinnokonferens i Kairo

2011-10-21 | Sholeh Irani padlock

UTRIKES

Libyens kvinnor ska ingå i toppositionerna av alla konfliktlösnings- och maktövertagandeprocesserna för att omvandla Libyen till en demokrati där kvinnors rättigheter respekteras. Detta sammanfattar resultatet av en konferens i Kairo i början av oktober, under namnet "Libyan Women's Platform for Peace". På konferensen deltog 40 aktiva kvinnor från Libyen och den anordnades av det arabiska kvinnonätverket Karama.

Women's Platform for Peace skrev i sin resolution att de kräver en omgående inkludering av kvinnor i National Transition Council samt i alla freds- och beslutfattande organ. Konferensen riktar sig både till arabiska regeringar och FN, samt de inblandade västerländska regeringarna, med budskapet att kvinnors rättigheter ska främjas och förstärkas i de nya lagarna, inklusive den nya författningen.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: