Glada svenska mästare 2011, LdB FC Malmö.

LdB FC Malmö – Svenska mästare i fotboll

2011-10-21 | Alva Nilsson padlock

SPORT

För andra året i kan LdB FC Malmö titulera sig som svenska mästare i fotboll.
– Vi har en fantastisk moral och riktigt, riktigt bra spelare, säger en glad Malin Levenstad till Feministiskt Perspektiv.

Fakta:

Resultat: Ldb FC Malmö - KIF Örebro: 6-0

LdB FC Malmö gjorde flest mål i Damallsvenskan (52 mål på 22 matcher).

Manon Melis vinner skytteligan med sina 16 mål.

Nästa match spelas i Champions League onsdagen den 2 november mot österrikiska laget Neulungbach. Returen på Malmö IP spelas torsdagen den 10 november kl. 19.00


Malin Levenstad


Källa:www.itsawomensworld.se

I lördags, strax innan klockan 16, höjde Malin Levenstad Kronprinsessan Victorias Pokal mot skyn. Efter en tuff och hård säsong hade hon och LdB FC Malmö erövrat ännu en titel. För andra året i kan de titulera sig Svenska mästare i fotboll.

Feministiskt Perspektiv fick en pratstund med Malin Levenstad, kapten i LdB FC Malmö.

– Allt var perfekt. Solen sken, det var mycket publik och vi spelade bra fotboll, det var klockrent, berättar Levenstad.

Under våren spelade LdB FC Malmö oerhört bra. De bjöd inte på någon bländande fotboll men gjorde vad som förväntades av dem och ledde serien överlägset. Där och då trodde det flesta att damallsvenskan var avgjord och att guldet var vikt åt tjejerna i Malmö.

Men efter VM-uppehållet låste sig spelet för Malmö och de fick stryk av Kopparbergs/Göteborg, Tyresö FF och Linköpings FC. Laget tappade också poäng mot Umeå och plötsligt var det givna guldet som bortblås, spelet likaså.

Till slut, efter att angarna sållats från vetet. Kunde Malmö dock vinna damallsvenskan för andra året i rad. Trots motgångarna och trots alla som tivlat körde de över KIF Örebro i sista omgången och vann guldet.

– Det var otrolig mycket känslor samtidigt som man känner sig väldigt tom. Man är lättad och då som många varit kritiska blir det som ett sorts ”haha!” i ansiktet på den, säger Levenstad och skrattar.

Hon berättar hur det kom sig att laget som, bara för drygt en och en halv vecka sedan, höll på att klanta till den mot Hammarby lyckades vinna stort mot ett starkt Örebro som spelat bort Tyresö från guldstriden.

– Mot Hammarby gör vi det vi behöver. När man har en så tuff match som Örebro framför sig är det svårt att ta en match i taget. Vi tar tre poäng men gör en urusel match, samtidigt når vi målet och vinner.


Fantastiskt start på matchen

Hon försöker sedan beskriva känslorna kring guldmatchen, den match som slutade med en storseger för hemmalaget Malmö.

– Vi får en fantastisk start på matchen. Att göra mål efter 47 sekunder betyder mycket. Sen ser man hur det brinner i allas ögon, det finns inget annat än att vi ska vinna. Alla vill samma sak och sliter för det, det är en mäktig känsla.

Detta år var damallsvenskan rekordjämn. Med två omgångar kvar ledde Tyresö tabellen, på samma poäng som Malmö och endast en poäng före Kopparbers/Göteborg. Men till slut var det alltså Malmö som stod som seriesegrare. Det är lätt att undra varför.

– Vi har dippat lite, men ändå gjort en bra säsong. Serien har blivit jämnare, det får man inte glömma. Men vi har en stark trupp. Vi har en fantastisk moral och riktigt, riktigt bra spelare, säger Mailn Levenstad

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: