Krav på HIF att starta damlag

2011-10-21 | FemPers padlock

SPORT

Helsingborgs IF måste starta ett fotbollslag även för damer, om de ska fortsätta att få pengar från kommunen. Kravet kommer från kommunalrådet Maria Winberg Nordström (FP) inför de nya förhandlingarna mellan HIF och kommunen.

Kommunen ger laget 400 000 kronor per år, och går inte en del av den kommande summan till ett damlag blir det inga sponsorpengar, säger Winberg Nordström.

– Det ska vara jämlika villkor mellan herrar och damer. Där har vi ett historiskt arv som släpar med oss, herrfotbollen har i alla tider fått mer pengar, säger Winberg Nordström till Helsingborgs Dagblad

Men förslaget har ännu inte fått förankring hos de övriga partierna i styrande position. Peter Danielsson (M) som är ordförande i kommunstyrelsen tycker inte att sponsoravtal mellan kommun och fotbollsklubbar är en politisk fråga. Han tycker att sponsringen enbart ska handla om marknadsföringsaspekter.

– Värderingen ska ske enbart utifrån exponeringens värde för oss, inte utifrån kön eller jämställdhet, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: