Lokalt sexköpsförbud i Sevilla

2011-09-23 | FemPers padlock

UTRIKES

Till och med den 16 oktober pågår en kampanj mot prostitution och sexuell exploatering i Sevilla. Motsvarande cirka 300 000 kronor satsas på annonskampanjen, enligt borgmästaren Juan Ignacio Zoido. Han understryker köparens ansvar och uppmanar sevillaborna att ”inte titta åt andra hållet”. Banderoller och affischer ska sättas upp över staden, så att frågan "inte blir en programförklaring i ett slutet rum" utan förs ut på gatan.

Zoido, från konservativa Partido Popular, PP, har också utfärdat en särskild lokal förordning som kommer att göra det möjligt att sanktionera köparna. Pappersarbetet väntas vara klart så att förordningen kan träda i kraft den 28 oktober. Kommunstyrelsen jobbar både med att öka medvetenheten om exploateringen och med att avskräcka från sexköp genom ökad polisnärvaro.

Och enligt den kommande förordningen kommer sexköpare att kunna straffas med bötesbelopp på mellan motsvarande cirka 7 500 och 30 000 kronor. De högsta beloppen vid upprepade brott mot förordningen eller när exploateringen sker i områden för skol- och fritidsaktiviteter. Även hallickar kommer att känna av det intensifierade arbetet och sanktionerna mot prostitutionen.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: