Modiga journalister prisas

2011-09-02 | FemPers padlock

UTRIKES

International Women’s Media Foundation, IWMF, hyllar fyra journalister som riskerat sina liv för att bevaka nyheter.

Redaktören på Zeta, Adela Navarro Bello, har blivit mordhotad för sin bevakning av mexikanska drogkarteller. Reuters byråchef Parisa Hafezi har förföljts och trakasserats av den iranska regimens tjänstemän. Redaktören för websidan Prachatai, Chiranuch Premchaiporn, har åtalats för lagbrott för att hon publicerat antirojalistiska kommentarer och riskerar 70 års fängelse. IWMF belönar deras mod med organisationens Courage in Journalism Award.

Vid ceremonier som hålls i Los Angeles den 24 och New York den 27 oktober kommer även BBC:s legendariska reporter Kate Adie, att tilldelas IWMF:s Lifetime Achievement Award för att hon har banat väg för nya generationer av kvinnor inom journalistiken.

– De här modiga kvinnorna har utstått fruktansvärda svårigheter, utan att ifrågasätta sin egen säkerhet. De möter faror och våld för att rapportera dagens viktigaste nyheter, trots att de förföljs av myndigheterna. Det är en ära för oss att berätta deras historier för världen, säger Barbara Cochran, styrelseledamot i IWMF.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: