Gun Hägglund var den första kvinna i världen som blev nyhetsuppläsare i tv.

Världens första kvinna som nyhetsuppläsare har dött

2011-08-26 | FemPers padlock

KULTUR

Det var 1958 som Gun Hägglund blev den första kvinnan i världen som fick jobb som nyhetsuppläsare i tv. Innan dess ansågs män vara trovärdigare som nyhetsuppläsare. Men efter att Gun Hägglund fått jobb på Aktuellt fick fler kvinnor chansen.

Efter tiden som nyhetsuppläsare gjorde Gun Hägglund karriär som programledare i tv, där hon ledde underhållningsprogram som ”Halvsju”, ”Razzel” och ”Café Sundsvall”. Hon blev även känd för sin medverkan i tv-klassikern ”Träna med tv” under 1960-talet. Det var dessutom det jobb hon själv uppskattade mest.

Gun Hägglund dog efter en kort tids sjukdom. Hon blev 79 år gammal.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: