Systrarna Loulou är några av dem som kommer att uppträda på Fenix Söders ettårsfirande.

Fenix Söder fyller ett år

2011-08-26 | FemPers padlock

INRIKES

Fenix Söder är i grunden ett självhjälpscenter och en mötesplats för alla människor. Externa föreningar och grupper kan bli medlemmar. Bland medlemsgrupperna finns Feministiskt Perspektiv, Others Before Self, Kombo, Schyst Resande, Stockholms Fredsförening med flera. Fenix Söder är ett demokratiprojekt och finansieras av Allmänna Arvsfonden.

Fenix Söder är beläget på Södermannagatan 38 i Stockholm och ingår i Fenix Självhjälpscenter och Frivilligcentral, som är en ideell organisation som bildades i Aspudden 1998. Fenix är religiöst och partipolitiskt obundet. Föreningens grundsyn bygger på ömsesidighet, öppenhet, ansvar , likvärdighet, frivillighet och tron på människans egen kraft och resurser.

Den 1 september fyller Fenix Söder i Stockholm 1 år. Mötesplatsen samlar en rad föreningar och organisationer vid sidan av sin egen verksamhet och har bland annat inhyst Feministiskt Perspektiv under uppstartsfasen:

– Fenix är en ovärderlig oas för nystartade grupper och skapar dessutom intressanta möten mellan generationer, kulturutövare och volontärer, säger Feministiskt Perspektivs chefredaktör som är en av talarna under ettårsfirandet.

Ettårsdagen firas med kalas, mingel, tårta och underhållning. Bland annat uppträder Systrarna Lolou, Män i Mönster, Erica Falk med flera. Under kvällen genomförs också en workshop i kreativ teater med Möjlighetsministeriet och Fenix Söders föreningar presenterar sig. Internationella Bekantskaper står för maten och det går också att prova på brodyrgraffitti.

– Det känns kul att vi kan erbjuda ett så brett program, ändå hinner inte alla våra grupper presentera sig, säger Maria Lohe som arbetar på Fenix.

– I varje rum kommer det att hända saker. Allt från workshops till klädbytarhörna.

Festligheterna pågår från 15-21 och alla som vill är välkomna

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: