Patricia Lourival Acioli mördad

2011-08-19 | FemPers padlock

UTRIKES

Mordet på den brasilianska domaren Patricia Lourival Acioli skedde bara dagar efter att hon utdömt hårda straff för poliser i ett mål om korruption.

Patricia Lourival Acioli arbetade i en brottmålsdomstol i kommunen Sao Gonzalo i Brasilien, och hon var känd för att inte vika sig för korrupta poliser och kriminella organisationer. Under sina 18 år som domare fick Acioli flera dödshot. Hennes namn fanns också med på en handskriven dödslista som nyligen hittats hos en milisgrupp.

Vittnen berättar att Acioli mördades av en grupp män som kom på motorcyklar utanför hennes hem i Niteroi, där hon levde med sina tre barn. Hon mördades med upp till 21 skott och kulorna kom från två olika typer av vapen som ofta används av polis och militär.

Patrick Wilcken, en brasiliansk forskare knuten till Amnesty International, säger att han ser mordet på Avioli som ett hårt slag mot rättsväsendet i Brasilien. Han uppmanar brasilianska myndigheterna att göra en grundlig undersökning för att ställa de ansvariga inför rätta och ta sitt ansvar för att ge bättre skydd åt dem som kämpar mot poliskorruption.

Högsta domstolen kräver nu att polisen gör en snabb utredning och att förövarna får stränga straff. Hittills har polisen funnit tolv misstänkta.

Folk i Niteroi har hängt svarta protestbanderoller med texten "Vem tystade Rättvisans röst?" runt kvarteret där Acioli bodde.


Källa: impunitywatch.com

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: