Persiskt motstånd och hbtq-klubb på Moriska

2011-08-12 | FemPers padlock

KULTUR

Anrika nöjespalatset Moriska paviljongen i Malmö, har under våren rustats upp och öppnat dörrarna för Re:Orient som ska driva verksamheten. Ambitionen är att skapa en mötesplats för alla malmöiter med ett varierat utbud på fyra scener.

Enligt ett pressmeddelande kommer publiken bjudas på "både folkkära och överraskande akter inom musik, dans, teater, litteratur, humor och burlesk." Dessutom utlovas smhällsengagerade projekt, debatter och seminarier.

Redan nu på söndag kommer ett smakprov på detta när de persiska systrarna Mahsa och Marjan Vahdat uppträder med modern musik med fast förankring i den persiska traditionen. Eftersom kvinnor är förbjudna att uppträda offentligt i Iran är varje uppträdande som systrarna gör ett politiskt ställningstagande.

Knappt två veckor senare är det dags för Club Berlin att inta Moriska. Den 28 augusti bjuds på den första av återkommandevällar med hbtq-inriktning som också är öppna för en mixad publik.

Enligt arrangörerna Hippocampus AB står Club Berlin för att alla människor har lika värde, oberoende av etnicitet, kön, religion eller sexuell läggning. Ett "queerigt wonderparty med läder, glitter, glamour, erotik och massor av events under kvällen" utlovas. Allt enligt ambitionen att motarbeta segregering, driva mångfaldsarbete och göra Malmö till en bättre stad att leva i.

Läs mer: http://www.moriskapaviljongen.se/

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: