Marika Lagercrantz

Marika Lagercrantz nytt kulturråd i Berlin

2011-07-15 | FemPers padlock 1

KULTUR

Alliansregeringen utsåg på torsdagen skådespelerskan och regissösen Marika Lagercrantz till nytt kulturråd vid Sveriges ambassad i Berlin.

Under de senaste åren har Marika Lagercrantz varit engagerad både som skådespelerska och som regissös i Berlin, i Tyskland. Förutom att hon är skådespelerska och regissös har hon också arbetat som producent, föreläsarinna och skribent. Hon är även verksam som ordförande i Amatörkulturakademin.

– Jag är mycket glad att Marika Lagercrantz har sökt och tackat ja till detta viktiga uppdrag. Berlin är en högintressant kulturstad och med Marikas erfarenhet och kompetens kan vi ta del av ett fördjupat kultursamarbete mellan våra länder, sa kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth vid tillkännagivandet.

Marika Lagercrantz tillträder som kulturråd vid Sveriges ambassad i Berlin den 1 september i år. Förordnandet gäller till den 31 augusti 2014.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer


20110715 - Rosa Lundmark

Grattis! Ett mycket bra val.

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: