Victoria Strand är en av de svenska deltagarna på Ship to Gaza.

Nya hinder för Ship to Gaza

2011-07-01 | FemPers padlock

UTRIKES

Sabotaget skulle inte ha stoppat det svenska fartyget Juliano från att delta i Gaza-flottiljen. Men nu sätter grekiska myndigheter stopp för avfärden.

Se fler intervjuer med svenska deltagare av dokumentärfilmaren Bo Harringer.

I måndags saboterades propellern på det svenska fartyget i Frihetsflottiljen, Juliano. Igår utsattes irländska Saoirse för ett snarlikt angrepp.

Medan Juliano kunnat repareras är skadorna på Saoirse så omfattande att dess seglats har ställts in. 6 av de drygt 20 i besättningen får istället plats på ett italienskt fartyg, övriga har rest hem.

Enligt journalisten Helena Hägglund, som följer med svensk Ship to Gaza och rapporterar för Kyrkans Tidning, är de franska båtarna i flottiljen redan på väg och den kanadensiska på väg att lämna hamnen. Hon räknar med att även Juliano och den svenska lastbåten ska komma iväg mot slutet av veckan.

Uppdatering: Under fredagen utfärdade den grekiske säkerhetsministern Christos Papoutsis utfärdat ett förbud för alla fartyg på väg till Gaza att lämna hamnen, och krav på att de som redan gett sig iväg återvänder. Kustbevakningen har fått i uppdrag att vidta nödvändiga åtgärder för att upprätthålla beslutet, meddelar Ship to Gaza Sweden.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: