Man ny chef hos Säkerhetspolisen

2011-07-01 | FemPers padlock 1

INRIKES

Regeringen utsåg i torsdags, enligt ett pressmeddelande från Justitiedepartementet, Anders Thornberg till biträdande säkerhetspolischef vid Säkerhetspolisen. Anders Thornberg är i dag chef för avdelningen för säkerhetsåtgärder vid myndigheten.

Anders Thornberg är anställd vid Säpo sedan 1990 och har där haft ett flertal chefsbefattningar inom vitt skilda områden, såsom stabschef för kontraspionageroteln, personalchef, säkerhetsskyddschef och biträdande chef för huvudenheten kontraspionage, biträdande chef för huvudenheten för skydd samt informationsdirektör.

Han har även varit taktisk ledare för den operativa processen innan han 2009 tillträdde sin nuvarande befattning. Anders Thornberg har varit delaktig i det förändrings- och utvecklingsarbete vid Säpo som påbörjades 2009 och har i praktiken fungerat som säkerhetspolischefens ställföreträdare sedan anställningen blev vakant sommaren 2010.

Anders Thornberg tillträder sin ny anställning den 1 juli 2011 och förordnas att vara biträdande säkerhetspolischef tills vidare.

Genom tillsättningen bibehålls en lång separatistisk tradition med endast män som chefer inom säkerhetspolisen.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer


20110703 - Rosa Lundmark

Bra att detta uppmärksammas. Man borde sammanställa en lista på högre statliga chefstjänster som alltid har haft en man som chef. Då synliggörs ojämställdheten och det blir svårare för regeringen att motivera varför man fortsätter att tillsätta män på dessa poster.

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: