Egyptens unga lämnar Brödraskapet

2011-06-24 | Sholeh Irani padlock

UTRIKES

En grupp missnöjda unga medlemmar i Muslimska Brödraskapet gick ur partiet och bildade ännu ett nytt parti, rapporterar egyptiska medier. Efter den tidigare splittring som ledde till bildandet av Renaissance Party, blir generationsstriden inom Muslimska Brödraskapet allt allvarligare.

Det nya partiet, Egyptian Current Party, säger sig respektera religiös moral och värderingar och anger ”arabisk islamisk civilisation” som sin politiska identitet. Samtidigt hänvisar grundarna inte till sharialagar för sina politiska beslut. De kallar sig för ett politiskt parti för sociala rörelser och revolutionen.

”Vi kan inte hänvisa till islamiska sharialagar, eftersom vårt parti inte är ett islamistiskt parti" framhöll en av grundarna – Mohamed Shams – till media och påpekade att ledningen av detta nya parti ska vara unga människor och inte bara före detta medlemmar i Brödraskapet.

Allt fler unga medlemmar inom Muslimska Broderskapet i Egypten visar öppet missnöje med att ungdomar hålls utanför partiledningen.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: