Parvin Ardalan vid prisceremonin. Nedre raden, trea fr v.

Demokratipris till Parvin Ardalan

2011-06-17 | FemPers padlock

UTRIKES

Parvin Ardalan, iransk kvinnorättsaktivist och fristadsförfattare i Malmö, är en av mottagarna av ”2010 Prize for the Defense of Democracy”. Det utdelas årligen av Ramon Rubial Foundation vid en ceremoni i Spanien. Priset ges till de som kämpar för demokrati i världen. ”Ardalan tilldelades detta pris för sin kamp för män och kvinnors jämlikhet i Iran och hennes fortsatta arbete mot alla former av diskriminering”, motiverade juryn.

I sitt tacktal sade Parvin Ardalan att vägen mot frihet, jämställdhet och demokrati är krokig och krånglig. Resan på denna väg kräver ihärdighet, samarbete samt förmågan att förstå hur våra mål, trots kulturella och historiska olikheter, är sammanhängande och gemensamma. Hon nämnde de två fängslade iranska kvinnorättsaktivisterna Nasrin Sotoudeh och Bahareh Hedayat som bestämt står kvar på rättvisans och frihetens sida, trots det höga pris de fått betala.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: