Fotbollsspelaren Eudy Simelane är en av dem som våldtagits och mördats.

24-timmars-aktion: Ring FN!

2011-06-17 | FemPers padlock

UTRIKES

Läs mer om aktionen på ALL OUT:s hemsida.

Läs en artikel om ”korrigerande våldtäkter” i Feministiskt Perspektiv 2011-05-06

I dag, fredag den 17 juni 2011, ska FN:s Råd för mänskliga rättigheter rösta om en resolution för att skydda HBT-personers rättigheter, skriver organisationen ALL OUT på sin hemsida. Det är in i det sista mycket oklart hur omröstningen kommer att gå. Därför startade ALL OUT en 24-timmars-aktion för att få så många som möjligt världen över att påverka sina representanter.

24 Hours: Make History at the UN CALL NOW är rubriken på ALL OUT:s hemsida, där alla uppmanas att agera snabbt – på engelska, spanska, franska och portugisiska.

HBT-personer utsätts för allt från social utslagning till ”korrigerande våldtäkter” av lesbiska, och transsexuella mördas runt om i världen. I 76 länder kan sexuell läggning vara ett brott. I tio av de länderna är straffet livstids fängelse eller avrättning. Men även i länder där HBT-personer har fått grundläggande rättigheter är det många som som förnekas möjligheten att leva ett jämlikt liv och utsätts för daglig homofobi.

Det skulle kunna förändras, skriver ALL OUT på hemsidan.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: