Uganda avvaktar med hatlag

2011-05-20 | Karin Råghall padlock

UTRIKES

Det hårt kritiserade lagförslaget som stadgade att homosexualitet skulle straffas med livstids fängelse och i vissa fall döden togs aldrig upp till debatt, varken när Ugandas parlament sammanträdde förra fredagen eller innan denna session i parlamentet avslutades i onsdags. Därmed är den omedelbara risken att lagförslaget röstas igenom över. Men vad som kommer att ske framöver är oklart.

Efter valet i Uganda i februari ska nya parlamentsledamöter tillträda. Lagförslaget måste därför läggas fram på nytt om det ska tas upp när parlamentet sammanträder nästa gång, skriver The Guardian. Andra bedömare är inte lika säkra på att lagförslaget är uträknat och lagförslagets upphovsperson, David Bahati, har sagt att han kommer att fortsätta arbeta för hårdare lagar mot homosexualitet.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: