Europeiskt feministprojekt

2011-05-06 | FemPers padlock 1

FEMINISM

Läs mer på FRAGEN:s hemsida:

I ett omfattande EU-projekt har kvinnobibliotek och feministiska forskare i olika länder samlat ihop och valt ut särskilt viktiga feministiska texter från 1960-talet till nutid. Det är artiklar, broschyrer och hela böcker. Texterna kommer från EU-länderna samt Turkiet och Kroatien, och urvalet ska visa det som har haft särskilt stort inflytande på de feministiska idéerna i de olika länderna vid den aktuella tiden.

Det utvalda materialet har sedan digitaliserats och lagts ut i en databas kopplad till projekt FRAGEN:s (FRAmes on GENder) hemsida. Där finns nu allt material tillgängligt för vem som helst som vill läsa. På hemsidan finns också listor över allt material uppdelat per land.

Ett av syftena med FRAGEN-projektet har varit att det ska finnas information som gör det möjligt för jämförande forskning om feministiska idéer genom historien i de olika länderna.

Databasen är tänkt att fungera som en tillgång inte bara för forskare och journalister, utan för alla som är intresserade av feministisk ideologi och historia i de berörda länderna.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer


20110508 - James Lancaster

Fan vad najs! Sjukt bra initiativ!

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: