Missa inte Sanna kvinnor

2011-04-08 | Lina Arvidsson padlock

KULTUR

Snart spelas de sista föreställningarna av Sanna kvinnor på Fria Teatern i Högdalen. Pjäsen är skriven av den länge bortglömda men på sin tid populära pionjärfeministiska dramatikern Anne Charlotte Leffler. Regissör är Ulla Gottlieb som tidigare gjort den bejublade Höst och vinter på Fria Teatern.

Pjäsen utspelar sig i en brytpunkt där kvinnor just fått laglig rätt till sin egen lön och egendom. När en kvinna plötsligt ärver en större summa pengar så slits hon mellan lojaliteten till sin spelberoende man och sin nyvunna frihet.

Fria Teatern hotas av nedläggning på grund av kraftigt minskade anslag. Ett av argumenten till detta är att teatern haft för låg produktionstakt, trots att de de senaste två åren fått Kulturförvaltningens bonus för hög produktivitet. Fria Teatern avvisar beslutsunderlaget och hoppas på en omprövning av beslutet.

Att en uppsättning som Sanna kvinnor spelas där är ett argument så gott som något för att låta Fria Teatern finnas kvar. Gå och se den medan chansen finns.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: